Дяволът Аркана 15 таро карта значение и тълкуване от таролог професионалист SebeAz Иван Ганчев в цяла България и онлайн.

Дяволът Аркана 15

Цифра: 15

Име на Аркана: Дявол, Демон

Категория: Главни Аркани

Изправена позиция: Изкушения, суета, егоизъм, садизъм

Обърнат: вътрешна сила, нерешителност, злоупотреба със сила

Дяволът Аркана 15: Общо значение

Права позиция

Кар­тата на Дявола носи със себе си унищожаваща енергия, която указва, че човекът е загубил контрола върху ситуацията и се е забъркал във влачуга от проблеми. Това е предупреждение, че собствените му действия са го отвелечели към саморазрушение и деградация. Картата на Дявола подсказва, че не следва да се поддаваме на слабостите си и да последваме лоши примери. Дори материалните удоволствия могат да се окажат самообладание. Човекът, под влияние на тази карта, рискува да стане подчинен на някого или да зависи от някого друг.

Просто не може да се очаква нещо добро. Сега в неговото обкръжението изниква  някой, който упражнява насилствена власт над него, лишавайки го от свобода и пълноценен живот. Картата може също да означава, че човек е измъчван от тъмното си минало и е зависим от него. Картата Дявол може лесно да подведе човек; тя показва как той си играе с огъня. В живота могат да се появят силни хобита, които ще навредят на отговорностите и поради страст човек ще загуби съвестта си.

Обърната позиция

Обърната карта Таро на Дявола има положително значение. Човек се освобождава напълно от страха и зависимостта. Той преодолява препятствията и се освобождава от илюзиите благодарение на вътрешната си сила. Той не се отдава на слабостите си, проявява съпротива срещу потискащата личност. Той хвърля всички окови и премахва препятствията.

Човек може да действа като измамник и прелъстител. И всичко, което ще се случи в живота му, може да се нарече истинска катастрофа и излагане. Той може да бъде нечовешки, нерешителен и непоколебим, често злоупотребявайки с властта си. Картата Дявол характеризира изкушенията, за които човек съзнателно забравя или просто не иска да признае. И това поведение води до най-неочаквани последствия. Не бива да избягвате нещо забранено, просто трябва да го приемете като даденост и това е. Ще мине време и забраненото изкушение ще остане в миналото.

Дяволът: Значение в любовта и връзките

Права позиция

Картата на Дявола в любовното гадание обикновено указва на силни връзки, но не непременно от най-добрия вид. Това е връзка, която се основава основно на физическо привличане, без много внимание към емоционалната свързаност или духовните аспекти на отношенията. Това не е истинска любов или романтика, а по-скоро привличане на основа на плътски желания.

Тази карта може да показва и връзка, която е повече от материална изгода, отколкото от истинско чувство. Често се случва, че думите на любов и обещанията за вярност се заменят с желанието за материални блага или социален статус. Партньорът може да използва своята привлекателност, чар и обая, за да манипулира другия. Тази карта предупреждава за риска от игра с огъня и изложаване на рискови ситуации в любовните отношения.

Обърната позиция

В обратна позиция, Дяволът в любовното гадание може да покаже, че връзката е в основата си дисфункционална. Единият партньор е доминиращ и контролиращ, като често използва слабостите на другия за своя интерес. Това може да се прояви чрез манипулативни изказвания, заплахи или изнудване.

В този сценарий, единият партньор е обикновено подчинен и жертва на връзката. Той или тя може да поеме всички тежести и да се чувства непълностойно, безсилен или изолиран. Обърнатата карта указва на едностранност във връзката, където единият партньор използва другия за свои цели, без да му предоставя равни права и уважение.

Дяволът Аркана 15: Значение в ситуация и въпрос

Права позиция

Когато картата Дяволът излезе в ситуацията или въпроса, това обикновено носи със себе си всякакви интриги и дори корупционни схеми или пък незаконни действия. Дяволът представлява изкушенията, които се появяват, когато човек е подложен на примамливи предложения, които го подтикват да се отклони от пътя на моралността и законността. В тази ситуация може да се падне в клопката на измамници или дори да се включи в нелегални групировки като мафиоти.

Натиснатият от външни фактори, човек може да се чувства принуден да извърши безскрупулни действия, за които по-късно би съжалявал. Негативното влияние на картата може да бъде свързано със заблуди, измами и манипулации, които допълнително затрудняват вземането на правилни решения.

Обърната позиция

В позицията на обърната карта Дявол, влиянието на ласото е отрицателно за ситуацията. Човекът се оказва напълно безсилен и неразполагащ с контрол върху ситуацията. Вместо да се бори с проблемите, той е изправен пред потиснически фигури или сериозни житейски трудности, които могат да му пречат да напредне.

Въпреки че възможно е да се освободи от този тежък период, решението няма да е лесно и бързо. Липсата на сила и воля може да влоши положението и да доведе до сериозни последствия. Този период от изпитания може да бъде като тест за силата на човека, но също така може да покаже и неговата уязвимост и неспособност да се справи с проблемите.

Дяволът Аркана 15: Значение като картата на деня (изправена)

В деня, когато картата Дявол излезе, човекът ще се сблъска със сенчестата страна на своя характер. Възможно е някой да опита да го накара да извърши нещо, което не желае подвеждайки го или да го насочи към неприлично, нетипично за него поведение, което може да изведе наяве неочаквани аспекти от личността му. Този ден може да принуди човека да преосмисли своите принципи и убеждения.

Може да се появи вътрешен подтик, който до този момент човекът не е осъзнавал или е считал, че е преодолял. Важно е да се изследва и разбере причината за тези вътрешни импулси, без да се обвиняват другите или себе си. Чрез преминаване през тези изпитания или изкушения, човекът може да се развие и да се преодолеят негативните аспекти на личността му. Но е важно да се помни, че не трябва да се издига над другите в този процес, а да запази смиреност и справедливост.

Дявол: Значение като картата на деня (обърната)

Когато картата Дявол е обърната на деня, това може да означава, че човекът е успешно преодолял вътрешните си демони или тъмните страни на личността си. Той може да е избягал от изкушенията или опасностите, които са му подслонявали и давали насока към неправилни действия.

Този ден може да се разглежда като освобождение от влиянието на негативните фактори в живота на човека. Въпреки че това може да е временно облекчение, това също така може да бъде стъпка към по-светло бъдеще и освобождаване от бремената на миналото. Обърнатата карта Дявол може да насочи човека към по-добри решения и по-здрави отношения с околните.

Важно е обаче да се помни, че дори когато картата Дявол е обърната, тъмните сили все още могат да усилват своята сила. Човекът трябва да бъде внимателен и бдителен. За да не попадне отново във властта на изкушенията или да се впусне във вредни поведенчески модели.

Дяволът: Съвет на картите Таро (изправена)

Когато картата Дявол е изправена, съветът на картите Таро насочва към борбата със злото и несправедливостта. Вместо да се потапяме все по-дълбоко в дълбоките нишки на тъмните страни на характера си. Трябва да се стремим към самоусъвършенстване и преодоляване на изкушенията.

Макар че може да сме се впуснали във вредни практики или въпреки че сме загазили нашия път. Винаги има възможност за промяна и корекция. Въпреки че понякога сме сами създали капана, в който се изплитаме. Имаме силата да се измъкнем от него и да изберем пътя на промяната.

Съветът на картите Таро ни призовава да прегледаме реалността по-отблизо и да разпознаем дали сме попаднали в робство на нашите собствени демони или на влиянието на други хора. Важно е да се освободим от манипулациите, независимо дали сме техни жертви или сами те се възползваме от позициите си. Само като приемем отговорност за действията си и се стремим към по-добро самопознание можем да намерим пътя към светлината и промяната.

Дяволът: Съвет на картите Таро (обърната)

Обърнатата карта Дявол предлага съвет да се избегнат изкушенията и негативните влияния, които водят до падение и зависимост. Тя ни напомня да бъдем внимателни и да не се поддаваме на влиянието на силите, които ни тласкат към недобродетели и разрушение.

Съветът на картите Таро при обърнатата карта Дявол ни насърчава да се освободим от всякакви вредни зависимости. Да се избегнем от отровните отношения и да се насочим към по-здравословен начин на живот. Това може да включва отказ от лоши навици, токсични връзки или вредни поведенчески модели.

Вместо да се потопяме в тъмните и измамни страни на живота, съветът на картите Таро при обърнатата карта Дявол ни насърчава да се стремим към духовно пробуждане и осъзнаване на нашето истинско предназначение. Трябва да се освободим от всякаква форма на поробление. И да поемем контрол върху своя собствен живот, като се стремим към по-високи и по-добри цели.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ