Кулата Аркана 16 таро карта значение и тълкуване от таролог професионалист SebeAz Иван Ганчев в цяла България и онлайн.

Кулата Аркана 16

Цифра: 16

Име на Аркана: Кула, Изгорял храм, Разрушен храм

Категория: Главни Аркани

Изправено положение: Пълен срив, пречистване на душата, конфликт, богоявление

Обърнат: Потисничество, ограничаване на свободата, време да започнем отначало

Кулата Аркана 16: Общо значение

Права позиция

Картата на Кулата носи със себе си мощни промени в живота ви, които вече са настъпили или скоро ще настъпят. Тези промени обикновено са неочаквани и не винаги желани. Животът може да се изправи пред изпитания като конфликти, междуличностни разногласия, агресия, разриви в отношенията или дори участие в нежелани ситуации.

Хората, които преживяват такъв период на разрушение, често се питат за смисъла на всичко това, но отговорът не винаги е очевиден. Важно е да се зададе правилният въпрос и да се изследва защо са настъпили тези промени.

Кулата представя разрушение, като светкавиците, които удрят от всички страни. Това е период на промяна, през който висшите сили могат да се намесят, а прозрението може да дойде. Въпреки че се чувствате като в блато, трябва да се радвате, защото този период вече свършва.

Обърната позиция

В обърнатата позиция, Кулата носи надежда, че черната ивица скоро ще приключи. Въпреки заплахата от нещастие, вие ще успеете да го избегнете по някакъв начин. Въпреки че всичко изглежда мрачно, неочаквани обрати на събитията могат да пренесат положителни промени.

Възможно е да се опитате да преодолеете пречките, но разрушението може да продължи. Важно е да се изясни ситуацията и да се зададе правилният въпрос, тъй като понякога въпросът може да бъде поставен неправилно.

Кулата Аркана 16: Значение в любовта и връзките

Права позиция

В изправеното положение Кулата намеква, че връзката вероятно ще бъде разрушена, въпреки предишните й успехи. Във въпросите на любовта и отношенията, влюбените ще се изправят пред криза. Всичко зависи от силата на техните чувства. Възможно е партньорът ви да ви причинява страдания, както морални, така и физически, но това ще бъде временно.

Ако сте женени, то Кулата предвещава вероятен развод или период на големи трудности, когато може да разберете за неверността на партньора си.

Обърната позиция

В обръщената позиция Кулата намеква, че връзката е безнадеждна, но раздяла няма да последва веднага. Вие или вашият партньор може да се стремите да задържите отношенията, което временно ще ги задържи. Трябва да анализирате ситуацията в контекста на вашите отношения. Възможно е, разривът да бъде най-доброто решение. Емоционалната експлозия е неизбежна, и вие може да изпитате голямо разочарование, след което тревожите за бъдещето.

Ако картата се появи в отношенията на семейна двойка, това може да означава, че, въпреки желанието ви за запазване на връзката, вашето усилие е безполезно. Партньорът ви все пак ще си тръгне, като това е въпрос на време.

Кулата Аркана 16: Значение в ситуация и въпрос

Права позиция

Във въпроси, свързани с текущата работа, картата на Кулата предвещава вероятността от загуба на работата, деградация или неполучаване на обещани бонуси. Възможно е да се изправите пред намаление на заплатата или заплашващи конфликти в работната обстановка. Въпросът за офисното пространство и мениджмънта може да предизвика несигурност и тревожни ситуации. Конкурентите могат да се възползват от слабостите ви, а авторитетът ви да бъде подкопан. Също така, може да се окажете на пътя към загуба на работното си място.

В здравословен контекст, тази позиция на картата не е от най-благоприятните, като може да предскаже възникването на инциденти или злополуки. Важно е да се спазват предпазните мерки, тъй като могат да възникнат проблеми, особено свързани със сърцето.

Обърната позиция

В обратна позиция, Кулата символизира загубата на мотивация, творческо вдъхновение и липса на желание за действие. Въпреки това, ако въпросът е свързан със запитване за нова работа, обратната Кула може да предскаже благоприятен изход.

Относно здравето, обратната Кула навежда на мисълта за психически дисбаланс, депресия, сънливост, загуба на апетит и психологически кризи.

За тези, които преживяват сериозни здравословни проблеми, обратната Кула може да предскаже благоприятен период след операция или лечение, при условие че се спазват препоръките на лекаря.

Кулата: Значението на картата на деня (изправена)

Когато Кулата се явява изправена в картата на деня, това носи със себе си силни промени в живота ви. Вероятно сте изгубили нещо, което е било от голяма стойност за вас. Въпреки че миналото не може да бъде върнато, важно е да извлечете поука от случилото се. Тази загуба може да се окаже благоприятна за вас в бъдеще, като ви научи ценни уроци за живота и преодоляване на трудности.

В обърната позиция, тази карта указва, че все още имате възможности, но те са ограничени. За да се предпазите от нервен стрес, е важно да определите ясно какво искате и да работите активно в тази посока.

Кулата: Значението на картата на деня (обърната)

Когато картата на Кулата се яви обърната в картата на деня, това показва, че може да се чувствате нестабилни и безнадеждни. Вероятно се сблъсквате с неочаквани промени или разочарования, които създават усещане за несигурност.

Тази позиция на картата намеква, че вие се борите да се справите със ситуацията или с чувствата си. Може да се чувствате изплашени от бъдещето или безпомощни пред предизвикателствата, които ви очакват. Важно е да помните, че дори когато се чувствате объркани или загубени, винаги има възможност за промяна и растеж.

Това е време да се фокусирате върху вътрешната си сила и решителност. Предизвикателствата, които срещате днес, могат да ви помогнат да укрепите своята увереност и да откриете нови начини за решаване на проблемите. Не се плашете да потърсите подкрепа от други хора или да разгледате внимателно възможностите пред вас.

Кулата: Съвет на картите Таро (изправена)

Съветът на картата Кулата, когато е изправена, е да приемете и да се примирите с промените, които са на път да настъпят в живота ви. Вместо да се съпротивлявате или да се паникьосвате, опитайте се да приемете новата реалност с отворено сърце и ум.

Въпреки че промените могат да изглеждат плашещи и непредвидими, те могат да ви донесат възможности за растеж и развитие. Вместо да се съсредоточавате върху това, което губите или какво не ви харесва, опитайте се да намерите предимствата и възможностите, които идват с промените.

Като се приспособите към новата обстановка и откриете начини да извлечете полза от нея, може да откриете, че сте по-силни и устойчиви, отколкото сте си мислели. Въпреки че промените могат да бъдат предизвикателни. Те също така могат да ви помогнат да откриете нови пътища към щастието и успеха.

Кулата: Съвет на картите Таро (обърната)

Когато картата Кулата е обърната, съветът е да се откажете от съпротивлението и паниката и да приемете факта, че промените, които идват, може да бъдат неизбежни. Вместо да се борите срещу тях, опитайте се да ги приемете като неизбежен елемент от живота.

Изправението на Кулата обикновено се свързва с промени, които идват отвътре или изненадващи събития, които не можем да контролираме. Като се приспособите към новите обстоятелства и приемете факта, че нещата може да не вървят по план, можете да намерите начини да се справите с трудностите и да извлечете поуки от тях.

Обърнатата Кула ни напомня, че промените могат да бъдат възможност за растеж и преодоляване на предизвикателства. Вместо да се чувствате безпомощни или загубени, опитайте се да видите какви възможности може да донесат тези промени за вас. Бъдете гъвкави и отворени към нови начини на мислене и действие, които може да ви помогнат да се справите с предизвикателствата по пътя си.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ