Луна Аркана 18 таро карта значение и тълкуване от таролог професионалист SebeAz Иван Ганчев в цяла България и онлайн.

Луна Аркана 18

Цифра: 18

Име на Аркана: Луна или Здрач

Категория: Главни Аркани

Изправена позиция: Мечта, страх, съмнение в себе си, измама, разчитай на интуицията си

Обърната позиция: Хаос, неразбиране, благоприятни промени, безпокойство

Луна Аркана 18: Общо значение

Права позиция

Арканата Луна разкрива неща, които обикновено са скрити и несъзнателни, особено когато става въпрос за тъмните страни на човешката психика и неговите тайни. Тази карта може да намери тайна, която, вместо да освети, може да доведе до опасност. В живота на човека се проявяват неприятни емоции като завист и ревност, които могат да влошат обстановката. Това не е моментът за изпитване на собствената си сила или за демонстрация на смелост.

Картата предупреждава за потенциални опасности и съветва да се бъде внимателен, проследявайки всяка стъпка. Много от предстоящите събития няма да бъдат под контрола на човека, който ще се сблъска с непредсказуемост. Получената информация ще бъде непълна, защото самият човек може да се страхува да се изправи пред истината. Не може да се изключи опасността да попаднете в капан.

Човекът ще изпита трудности и пречки, но няма да е ясно колко сериозни са те. Лесно е да се объркаш и да направиш грешка. Докато неотдавна всичко изглеждаше ясно, сега е време за тъмни и неясни перспективи. Като променливи както нощта и деня, нашето вътрешно изживяване може да се промени и да ни предизвика различни усещания. Човека трябва да разчита на интуицията си.

Обърната позиция

Въпреки че Луната в обратно положение не представя явна заплаха, тя носи със себе си негативност и потенциална опасност. Обърнатата Луна символизира нашите страхове, тревоги и предчувствия. Тя може да отрази нашите кошмари и ако някой се сблъска с лош сън, може да изпита продължителна тревога и страх, че този кошмар може да се сбъдне в реалността.

Под влиянието на Лунаата в обърната позиция, човек може да се изгуби във своите страхове и да се почувства уязвим. Той може да се страхува от потенциални вреди и от магически атаки, да се ужасява от ситуации, свързани с мистика и измами. В допълнение, Луната може да намекне за риск от нощни грабежи.

Обстановката е обвързана с неяснота, нестабилност и измами. Човекът може да отказва да приеме другите с околните им качества и недостатъци. Той се придържа към своите обичайни концепции за реалност, ефективност и рационалност, особено когато е объркан и несигурен.

От друга страна Луната може да говори за разкриване на тайна, която ще улесни живота ви.

Луна Аркана 18: Значение в любовта и връзките

Права позиция

В контекста на любовта и връзките, Луната указва наличието на чувства на несигурност и неяснота. Партньорството може да изглежда нестабилно и съмнително, като човек може да се чувства неуверен в бъдещето на връзката. Под влиянието на тази карта, обстоятелствата във връзката могат да бъдат неопределени и неясни, което може да влияе на развитието на отношенията. Любовта, когато е асоциирана с Луната, често може да бъде обвита в илюзии и мечти, като хората са склонни да изграждат „въздушни замъци“ и да се предават на своите интуитивни усещания.

Връзката може да се характеризира с трудности и неопределеност, като човек може да изпитва страх и несигурност. Възможно е да се чувства като изгубен в тъмнината, без ясна представа или основа под краката си. Слуховете и лъжите могат да нарушат доверието и искреността във връзката, като връзката може да скрие скрит смисъл.

Обърната позиция

В отношенията може да липсва информация, което води до неразумна ревност и загриженост за бъдещето. Партньорът може да бъде предмет на подозрения за измама и недоверие. Семейната стабилност може да е нарушена, като нестабилността се проявява както в чувствата, така и в намеренията и обещанията на партньора.

Възможно е човек да осъзнае, че връзката му е изградена върху лъжи и измами, което може да доведе до конфликти и сблъсъци. Под влиянието на обратната Луна, мрачни действия и грешки в живота лесно могат да се случат, което може да влоши отношенията още повече.

От друга страна могат да се разкрият тайни, които да укрепят или разрушат връзката окончателно, но кое от двете зависи от съседните карти.

Луна: Значение в ситуация и въпрос

Права позиция

В дадена ситуация, карта Луната подсказва за страхове, свързани с некомпетентност и липса на опит. Въпреки това, картата не може да определи точно колко реални са тези страхове и преживявания. В крайна сметка, може да се окаже, че няма основание за такива страхове.

Човекът може да се чувства несигурен за бъдещето и да се поставя под въпроси като: „Дали правя нещата правилно?“ или „Ще намеря ли работа?“. В живота се очакват различни ситуации, които включват измами, организационни интриги, неясни обстоятелства и сложни трудови отношения.

Обърната позиция

В случай на обърната Луна, картата предупреждава за възходи и падения, когато могат да възникнат напълно неочаквани обстоятелства в дадена ситуация. Въпреки че трудностите и проблемите са неизбежни, те не винаги ще бъдат ясни за човека. Той обаче може да усети проблемите на интуитивно ниво и да ги преодолее, като се справи със собствените си съмнения и тревоги. Чрез трезво оценяване на ситуацията, човекът може да намери пътя към преодоляване на тъмните предизвикателства.

Луна: Значение на картата на деня

Изправена позиция

Днес може да изглежда като неблагоприятен ден за вас. Възможно е причината за това да бъде лошият сън, който сте имали. Въпреки че сънищата ни могат да бъдат загадъчни, важно е да не им придаваме прекалено голямо значение и да не се плашим от тях, включително от призраци и мистика.

Ако сте изправени пред някакъв важен въпрос, дори ако той е неприятен и труден, не би трябвало да го избягвате. Преодоляването на страха може да бъде първата стъпка към откриване на нещо ново и интересно. Смелостта да действате е ключът към преминаване през тази важна и отговорна фаза.

Приемете деня такъв, какъвто е. Въпреки всички страхове и предизвикателства, които може да срещнете, важно е да продължите напред с увереност. Дори ако напредъкът е бавен, важно е да не спирате, защото по-късно може да се окаже, че сте постигнали много повече, отколкото сте очаквали. Разчитайте на вашата интуиция

Обърната позиция

Денят, когато Луната е в обърната си позиция, може да внесе допълнителна неяснота и нестабилност във вашите емоции и ситуации. Това е време, когато може да се появят неразбирателства, причинени от липса на яснота и разбиране.

Обърнатата Луна може да указва на неопределението ви по отношение на личните ви цели и действия. Вие може да се чувствате изгубени и несигурни за правилния път напред. Това може да ви предизвика стрес и тревожност, като ви кара да се чувствате разочаровани и дори депресирани.

През този ден е важно да се стремите към яснота и истинско разбиране на себе си и на ситуациите около вас. Въпреки съмненията и затрудненията, които може да изпитвате, опитайте се да запазите спокойствие и да търсите вътрешна стабилност. Използвайте този период за внимателно преосмисляне на своите цели и ценности, като се стремите към постигане на по-добро разбиране за себе си и за света около вас.

Луна Аркана 18: Съвет за вас от картите таро

Изправена позиция

Съветът, който ви дава картата Луна, е да научите да преодолявате своите страхове. Страховете ни могат да бъдат ограничаващи и да ни спънат в нашите стремежи. Това е време да се освободите от тези страхове и да направите важни стъпки напред.

Луна ни насърчава да се справим със страховете си, за да можем да продължим напред със смелост и решителност. Преодоляването на страховете ни може да ни помогне да изградим по-добър и по-изпълнен живот.

Тази карта ни подсеща, че често се поддаваме на илюзии и заблуди, които ни пречат да видим истинската реалност. Така че днес бъдете внимателни да не се поддавате на илюзии и да проявите яснота на ума. Със смелост и решителност можете да преодолеете всичко, което ви стои на пътя.

Обърната позиция

Когато Луната се явява в обратна позиция, това може да бъде време за по-сериозно разглеждане на вътрешните си страхове и несигурности. Тази карта ни призовава да се справим със своите демони, но този път изправени пред трудностите и безпокойствата, които може да се появят.

Вместо да се страхуваме и да се чувстваме объркани от тъмните аспекти на себе си, Луната насърчава да се обърнем към тях с разбирателство и смирение. Това може да бъде време за самооткритие. И душевно пречистване, където можем да разгледаме корените на нашите страхове и несигурности. И да ги преодолеем с внимание и грижа.

В обратна позиция, Луната ни припомня да не се поддаваме на илюзии и заблуди, които ни могат отклони от истинския път. Това е време да бъдем по-внимателни и да избягваме да се заблуждаваме от външни влияния или лъжливи убеждения. Вместо това, трябва да се стремим към яснота и разбирателство, за да се движим напред с увереност и смелост.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ