Светът Аркана 21 таро карта значение и тълкуване от таролог професионалист SebeAz Иван Ганчев в цяла България и онлайн.

Светът Аркана 21

Цифра: 21

Име на Аркана: Светът Вселената

Категория: Главни Аркани

Изправена позиция: Свобода, триумф, постижение, призвание, край на цикъла и ново начало

Обърната позиция: Застой, страх от промяна, несъвършенство, липса на опит

Светът Аркана 21: Общо значение

Права позиция

Арканата „Светът“ е символ на късмет и удовлетворение. Човек, който е под влиянието на тази карта, ще изпита чувство на радост и хармония. Тя предлага както спокойствие, така и удовлетворение от работата. Картата „Светът“ сама по себе си говори за необходимостта човек да приеме света около себе си. Тази аркана е изпълнена с положителна енергия, като помага на човек да открие своя личен рай и да постигне дългоочаквани и желани цели. Освен това, „Светът“ може да означава завършване на определен жизнен цикъл или осъществяване на нещо значимо.

Под влиянието на тази карта човек може да изпита пълна победа дори в най-трудните и рискови ситуации. Възможно е да получите печалба или наследство. Всички проблеми ще бъдат разрешими, добри хора ще навлязат в живота ви, а негативните ще изчезнат. Здравето също ще се подобри.

Късметът ще се появи сам по себе си, без да е необходимо да полагате максимални усилия. Ще постигнете всичко, за което мечтаете, и ще почувствате удовлетворение от това, че всички парчета от пъзела са се събрали в една голяма картина.

Обърната позиция

Обърнатата карта „Светът“ може да се интерпретира като знак за бездействие и подчинение на съдбата, където човек с пасивно отношение очаква положителни промени без собствено усилие. Под влиянието на тази аркана е малко вероятно да постигне целите си, тъй като е склонен да се носи по течението. Обикновено тази карта се появява при хора, които не проявяват достатъчно инициативност.

Човекът, който получава тази карта, често среща справедливо възмездие за своите грешки и неправилни решения. Дори когато добрите резултати от неговите усилия са близо, идва момент на застой. Той може да изпита апатия, депресия и разочарование, а упоритостта му няма да доведе до желаните успехи.

Обърнатата карта показва, че трябва да осъзнаем, че успехът не идва лесно – необходимо е да се направят жертви или компромиси. Сред обкръжението на човека може да има недоброжелатели, които ще му създадат допълнителни проблеми.

Светът Аркана 21: Значение в любовта и взаимоотношенията

Права позиция

Когато картата „Светът“ се появи в права позиция в контекста на любовта и взаимоотношенията, тя символизира връзка, изпълнена с живи и искрени чувства. В тази връзка не става въпрос само за добър и приятен партньор, а за човек, когото можете да наречете своя сродна душа. Само с такъв човек можете да изпитате истинска радост, мир, любов и увереност в бъдещето. За двойки, които живеят в пълна хармония, често се казва, че „живеят в синхрон“.

Картата „Светът“ също така се свързва с физическо и емоционално удовлетворение. За самотен човек тя може да предвещава скорошна среща с човек, който ще се окаже значим и важен в живота му. Това е така, защото „Светът“ не толерира мимолетни романи и лекомислени флиртове. В отношенията, които тази карта символизира, има хармония и взаимно разбирателство, а всякакви противоречия могат да бъдат лесно разрешени.

Обърната позиция

Обърнатата карта „Светът“ символизира застой и неудовлетворение в отношенията. В този случай човек започва да размишлява върху недостатъците и предимствата на своя партньор. Постепенно започва да осъзнава, че е прибързал с избора си и може би е идеализирал партньора си твърде много. С появата на тази карта идва моментът на освобождаване от илюзиите. Макар че това може да доведе до разочарование, е по-добре да се изправи пред реалността, отколкото да продължава да живее в самозаблуда.

В стремежа си към любов, човек е склонен да прави жертви. Но ако започне да усеща, че партньорът му не е толкова ценен и не е готов да прави компромиси заради него, тогава връзката е обречена на край.

Светът Аркана 21: Значение в определена ситуация или въпрос

Права позиция

Картата „Светът“ в права позиция предвещава изключителен успех в текущата ситуация. Човек ще постигне всичко, за което е мечтал, и ще види как плановете му се реализират с блестящ финал. Всички проекти ще завършат успешно, а целите, колкото и амбициозни да са, ще бъдат достигнати, утвърждавайки правилността на предприетите действия. В настоящите обстоятелства, човек може да разчита на своите възгледи и способности, като малцина биха могли да се справят по-добре.

Тази карта обикновено се появява за онези, които са решени и знаят какво искат от живота. Те са целеустремени личности, които могат да постигнат значителни успехи дори на международно ниво.

Обърната позиция

Картата „Светът“ в обърната позиция предупреждава за предстоящи трудности и пречки. Тези проблеми често произлизат от собствената неувереност и колебание на човек. Той може да се измъчва от съмнения и угризения, което ще усложни много аспекти от живота му.

Възможно е около вас да има хора с нечестни намерения, като колеги или началници, които създават интриги зад гърба ви. Въпреки това, обърнатият „Светът“ не носи изцяло негативно значение. Той показва, че въпреки пречките, много от тях могат да бъдат преодолени. Ако човек продължава да се стреми към целите си с решителност, той със сигурност ще постигне успех.

Светът: Значението и като картата на деня

Изправена позиция

На този ден, човек ще почувства особена сила и хармония със света около себе си. Ще има възможност да се наслади на спокойствието и благоприятната атмосфера, която денят предлага. Всичко ще изглежда на мястото си и дори незначителните пречки няма да имат значение. Ако човек търси убежище или място за отдих, картата на деня го насочва точно към това.

Чувството на щастие може да произтича от различни аспекти на живота – приятелство, любов или дори нов дом. В професионалния план, задачите ще бъдат изпълнени перфектно, а отношенията с колегите ще бъдат искрени и хармонични. Денят може да донесе и възможност за пътуване в чужбина, където комуникацията с международни колеги ще бъде изключително успешна.

Обърната позиция

В деня, когато картата Светът е обърната, човек може да усети вътрешно напрежение и неспокойство. Обикновено едно такова усещане може да бъде резултат от неопределеност или от намеса на външни фактори, които довеждат до неяснота. Вместо да се чувства в хармония с околната среда, човекът може да се чувства изгубен или изпълнен със съмнения.

В този ден е важно да се обърне специално внимание на вътрешните усещания и интуицията. Може да се изисква по-голямо усилие за постигане на целите, като се съобрази, че ситуацията не е толкова ясна, колкото се представя. Въпреки предизвикателствата, ключът към преодоляването им може да се крие във внимателно преценяване на обстоятелствата и в търсене на подходящи решения.

Светът: В съветът на Таро за вашата ситуация

Изправена позиция

Не се задоволявайте с по-малко от това, което истински желаете. Не виждайте компромисите като крайна цел. Активните и целеустремените хора често се радват на по-голям успех в живота. Ако имате ясна цел и сте готови да поемете инициативата, шансът за постигане на успех е значително по-голям.

Не се плашете да се изправите пред предизвикателствата и проблемите. Вместо това, вземете ги като възможности за растеж и развитие. Покажете смелост и увереност в себе си, когато се сблъскате с трудности. Вярвайте в себе си и във възможностите си да преодолеете всяка пречка.

Светът ви насърчава да не забравяте да цените моментите на радост и благополучие, но също така да търсите нови предизвикателства и цели. Нека вашата жизнена енергия и стремеж към постижения ви водят към по-изпълнен и удовлетворителен живот.

Обърната позиция

Въпреки че картата „Светът“ обикновено се асоциира с успешно постигнати цели и удовлетворение, във вашето настоящо положение тя може да носи предизвикателства и несигурност. Обърната позиция на тази карта може да сигнализира за временен застой или затруднения във вашите усилия да постигнете напредък.

Този момент може да ви изправи пред пречки и препятствия, които изискват внимание и отдаденост за преодоляване. Вместо да се чувствате демотивирани, важно е да запазите оптимизма и да търсите решения за проблемите, които срещате.

Обърнатата карта „Светът“ може да ви насърчи да преразгледате вашите цели и приоритети. Възможно е да отложите някои планове или да промените посоката на вашите усилия. Не се притеснявайте да потърсите подкрепа от близките си и да се консултирате с тези, които ви вдъхновяват и подкрепят.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ