Страшният Съд Аркана 20 таро карта значение и тълкуване от таролог професионалист SebeAz Иван Ганчев в цяла България и онлайн.

Страшният Съд Аркана 20

Цифра: 20

Име на Аркана: Страшният Съд

Категория: Главни Аркани

Изправена позиция: Прераждане, възкресение,избор, край на тази ера, успех, нов път в живота

Обърната позиция: Болест, разочарование, забавяне, загуба

Страшният Съд Аркана 20: Общо значение

Права позиция

Картата на „Страшния съд“ обикновено носи положително значение. Тя насочва вниманието към предстояща или вече настъпила трансформация на личността, като подтиква към откриване на нови цели и развитие на нови способности. Картата също ни упоменава, че по пътя на трансформацията трябва да се откажем от стари стереотипи и привързаности, които забавят нашето движение напред.

Изграждането на ново и по-добро изисква усилия. „Страшният съд“ ни напомня, че трябва да бъдем готови за предизвикателства и препятствия и че ще трябва да вложим много енергия, за да постигнем желания резултат. Всички проблеми са за момента и с упоритост и ангажираност ще бъдат преодолени.

Понякога картата може да намекне, че целта вече е постигната, макар и това да не е ясно още. „Страшният съд“ също може да означава край на „черния период“ в живота и преход към по-благоприятен етап.

Обърната позиция

„Страшният съд“ се появява в обърната позиция, когато указва на нежелание за приемане на промени в живота. Картата показва, че движението към целта е било ограничено или дори спряло изцяло, поради външни или вътрешни фактори, пречещи на пътя напред и оставят човека в стагнация.

Причините за тази стагнация могат да бъдат различни. Възможно е човекът да е надценил своите способности или да се е заемал с прекалено трудна задача. Често, обърнатата карта подчертава, че човек използва неправилни идеи и изкривени идеали в своите преценки.

В този случай, „Страшният съд“ когато е обърнат насърчава взимането на необходимото решение възможно най-скоро. Забавянето ще увеличи трудностите.

Страшният Съд Аркана 20: Значение в любовта и връзките

Права позиция

Когато картата „Страшният съд“ се появи в изправено положение при гадаене за любов, това предсказва значително събитие, което вече е станалоло или е скоро предстоящо и ще окаже влияние върху живота на онзи, за когото се гадае. За самотния човек, тази карта предвещава среща с неговата „сродна душа“. За тези, които вече са във връзка, „Страшният съд“ предсказва преминаването на връзката към ново, по-дълбоко и качествено ниво.

Това обновление произтича от осъзнаването на личните проблеми и успехи, както и от промяната в отношението към тях. Ситуацията става напълно ясна, както и планът за нужните да се извършат действия. Проучването на уроците от миналото ще послужи за изграждане на бъдещето, без те да доминират върху настоящето..

Понякога картата може да препоръча прекратяване на съществуваща връзка. Това обаче се случва само ако таролога усети, че връзката е изживяла своята полезност и е поддържана само заради конвенционалното благоприличие. Влиянието на съседните карти също може да окаже влияние върху това тълкуване.

Обърната позиция

В обърната позиция, „Страшният съд“ показва наличието на съжаление и разкайване в една връзка. Може да има реална и основателна причина за тези чувства, но понякога те са безпочвени.

Тези чувства на покаяние не носят позитивност и не променят човека към по-добро, а обратното –  карат го да се плаши от това да продължи напред и той стои не се развива. Това усложнява връзката с партньора, тъй като взаимното разбирателство е нарушено.

Обърнатата аркана може също да показва нежелание за промяна в една връзка, въпреки че тя е жизненоважна. Разбирането и интерпретацията на картата може да включва предвиждането на временно разделяне или дори започването на процес за развод..

На-добрият вариант за обърнатата карта на „Страшният съд“ са много и досадни домакински задължения, които е възможно да развалят настроението и също така нужната хармонията във връзката.

Страшният Съд: Значение в определена ситуация и по определен въпрос

Права позиция

Картата „Страшният съд“ в изправено положение означава бързо постигане на желанията. Ако въпросът е свързан с постижимостта на дадена цел, отговорът следва да се разчита като „да“. Може да предскаже по-добро материалното благосъстояние, повишение, успех на започнат проект или дори шестица на изпит. Все пак, във всяка ситуация се предвижда съществена промяна в живота на индивида, която ще промени обстоятелствата в негова полза.

Понякога арканата  показва нуждата от разрешаване на стари проблеми с някой от близките ви или приятелите ви, за да се постигне по-нататъшен напредък.

Все пак, трябва да обърнем внимание и на негативните страни – „Страшният съд“ не предвещава нищо добро за здравето. Има вероятност от обостряне на стари позабравени заболявания.

Обърната позиция

В случай че картата „Страшният съд“ е в обърната си позиция, това подчертава, че решението на ситуацията може да бъде успешно, но процесът ще бъде дълъг и изисква значителни усилия. Многобройните неблагоприятни обстоятелства, които ще трябва да преодолеете, са причината за това. Важно е да забележите, че въпреки трудностите, които предстоят, тази ситуация предоставя възможност за натрупване на ценен опит. Все пак, не е мъдро да се надявате на бърз успех.

Могат да възникнат различни причиняващи неудобство ситуации, където трудностите се появяват изненадващо. В този случай  Е добре да избягвате да влагате в чужди пари или в големи инвестиции, защото финансовите пазари могат да бъдат нестабилни и да предизвикат хаос и неяснота във вашите финансови средства. Също така, е добре да се избягват правни дела – въпреки името си, „Страшният съд“ не обещава успех в съда. Понякога обърнатата карта може да предупреди за предстояща неприятна и често ненужна за вас среща с човек от миналото.

Относно здравето, „Страшен съд“, когато е ъбарнат не носи добри вести, като предвещава влошаване на здравословното състояние. Ако сте болен, възстановяването може да се забави а състоянието ви дори може да се влоши значително.

Страшният Съд Аркана 20: Значението на картата на деня

Изправена позиция

Когато „Страшният съд“ се появи като карта на деня, това е индикация, че днес можете да разрешите всеки проблем, независимо дали е възникнал вчера или преди десет години. Естествено, възможно дори ситуацията да се подреди сама. Въпреки това, е важно да бъдете бдителни и да откриете правилния момент за действие. Ако успеете да го направите, успехът е почти гарантиран.

При определянето на подходящия момент за действие, разчитайте единствено на себе си и на своя вътрешен инстинкт. Интуицията ще бъде вашият най-добър съветник днес. Важно е да бъдете бдителни и готови за действие, когато почувствате, че моментът е настъпил.

Обърната позиция

Когато „Страшният съд“ се появи в обърната позиция като карта на деня, това е предупреждение, че днес може да се сблъскате със забавяния и препятствия при разрешаването на проблемите си. Въпреки че възможността за успешно решаване на проблемите не е изключена, ще се наложи да вложите значително повече усилия и търпение. Внимавайте за неблагоприятни обстоятелства, които могат да попречат на напредъка ви.

Това състояние може да се дължи на вътрешни съмнения или външни фактори, които затрудняват постигането на целите ви. Опитайте се да останете спокойни и да не се поддавате на стреса. Възможно е също така да се изправите пред нерешени въпроси от миналото, които ще изискват вашето внимание.

В такъв ден е важно да бъдете особено внимателни и да избягвате да взимате важни решения под натиск. Обърнатият „Страшният съд“ съветва да се вслушате във вътрешния си глас, но също така да бъдете реалисти относно обстоятелствата около вас. Възможно е да се наложи да прегледате плановете си и да ги адаптирате към текущата ситуация, за да минимизирате възможните загуби и затруднения.

Страшният съд: Съветът на таро за вас

Изправена позиция

В изправено положение, картата на Страшния съд обикновено сигнализира за настъпваща трансформация в живота ви. Това може да бъде откриването на нова цел или развитие на нови способности. Този аркан насочва вниманието ви към освобождаването от стари стереотипи и привързаности, които може да ви забавят.

И все пак, тези промени и нововъведения изискват усилия от ваша страна. Вие трябва да се подготвите за предизвикателства и пречки, които ще изпитате по пътя си. Страшният съд насочва към постоянство и решителност в преодоляването на тези трудности. Всички проблеми, въпреки че временни, изискват ангажимент и усилия, за да бъдат решени.

Има случаи, когато картата може да намекне за успешно постигане на целта, въпреки че резултатите не са ясни още. Тя може също така да означава край на период на нестабилност и преминаване към по-благоприятен етап в живота ви.

Обърната позиция

В обратно положение, картата на Страшния съд показва съжаление и разочарование по отношение на текущата ви ситуация. Макар да има реални причини за тези чувства, те могат също така да бъдат безпочвени и да ви спъват.

Това чувство на покаяние не води до позитивни резултати и може да ви спре от напредък. Обърнатата карта на Страшния съд указва, че сте във важен момент от вашия живот, в който трябва да вземете трудни решения. Забавянето само ще усложни нещата.

Въпреки че срещате пречки и трудности, не се отказвайте. Те са временни и можете да ги преодолеете с постоянство и ангажимент. Вярвайте в себе си и във възможността си да преодолеете всички предизвикателства, които животът ви изправя пред вас.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ