Таролог с богат опит и добър професионалист SebeAz Иван Ганчев.

Таролог

За мен и моето издкуство тарология

Започнах да се занимавам с таро, когато бях на 23 години. В този момент се занимавах с книгите и те мбяха, моята професия, но все още нещо не ми достигаше, сякаш нещо невидимо за другите, но видимо за мен, но и не съвсем.

В този момент с една приятелка отидохме на панаира на книгата в НДК и се спряхме пред един щанд за езотерична, окултна, абе литература занимаваща се със скритото познание. Там естествено се продаваха няколко колоди таро. Всъщност само 4 две от тях бяха на класическото таро Райдър Уейт, а другите бяха Артуровото таро и Тарото на Търсещият. Колебаех се между последните две, но думата Търсещият ме привлече. Защото аз тогава търсех себе си. Когато докоснах колодата разбрах, че това е моята колода. Моята приятелка ми я подари и тогава разбрах първото правило на таро. Препоръчително е първата колода таро да ти бъде подарена.

Началото на един таролог

Започнах да се занимавам гледайки на приятели и роднини. И всъщност  постепенно се научих да се свързвам с картите да ги усещам. Те ми помагаха да открия смисъла на нещата, които се случваха около мен. И открих, че ми харесва да помагам на хората със съвети, винаги когато мога. Удоволетворително беше за мен.

Не мислех да се занимавам сериозно а просто оставих нещата да се развиват естествено. В един момент намерих художничка, която ми нарисува моя карта, която да допълни тестето на Тарото на Търсещият. Бялата карта в него се бе превърнала в Аркана Алфа. Тогава, вече знаех и как да чистя картите, как да се грижа за тях и бях готов за следващата стъпка. А именно да се захвана сериозно. А сега няколко думи за това как гледам:

Как гледам на карти и оракули?

Таро четецът или тарологът поддържа различна концепция, която е, че бъдещето има много възможности. Това е като теорията запаралелните вселени. Той може да погледне картите, за да види „какво ще се случи, ако“. Тоест какви са перспективите за развитие на събитията, „ако изберете това“ и какви са перспективите, ако „изберете онова“. Особенно в ключови моменти от живота ви.

Всеки човек има определена съдба. Това са нашите уроци, които трябва да научим и задачи, които е важно да изпълним. И естествено изборите, които трябва да направим. Това означава да изберем по кои пътища да поемем, за да завършим нашата програма.

Често възникващи проблеми

Добре е ако гадателят ви опише бъдещето, което ви харесва. Какво ще стане, ако не стане обаче, когато вие го очаквате или както го очаквате?
2. Какво се случва, ако едно пророчество ви изплаши? Ще започнете ли да живеете в постоянен страх и ужас в очакване на самото събитие, което предстои да се случи? Какъв ще бъде животът ви тогава?
3. Ами ако гадателят е сгрешил (в края на краищата това се случва) и вашето безпокойство се окаже напразно?
4. Или още по-лошо, вие сами ще привлечете този фатален изход с вашите мисли и решения! Нагласата е много важна. Защото има както плацебо, така и ноцебо ефект.
5. Някои ходят на таролог, за да се успокоят и задоволят интереса си. Но това е повърхностен подход. По-ефективно и полезно е да се търси анализ, анализи. В същото време компетентният таролог спазва етичните стандарти и не може да си позволи да сплаши или да предскаже нещо неизбежно. Той винаги е фокусиран върху опциите. Дава възможност да се смекчат нещата или дори да сеизбегнат.

Какво прави един таролог?

И така, нека обобщим малко. Тарочетецът е специалист по четене на карти Таро, който с помощта на познания за тълкуванията, символиката на картите и собствената си интуиция, наблюдение, усещания, тълкувания и канли, коитоизползва може да види текущата ситуация, причините за нейното възникване, перспективите за развитие на събитията , както и оценка на потенциалните рискове, възможности за подобрение и даване на съвети (от картите обаче, не от себе си).

Реално аз като таролот се явявам нещо като преводач. Само че не превеждам от чужд език на родния си език, а от езика на символите на човешки език.

В съвременните реалности аз работя най-често онлайн. И за привличане на клиенти използвам социалните мрежи, по-често Instagram и TikTok, YouTube, сайтът си и т.н. където провеждам консултации, предоставям обща информация за картите, правя колективни подреби наречени блиц с конкретни въпроси, интерпретирам картата на деня и т.н.

Истини и митове за тарото

Около тази професия (а аз все още съм склонен да наричам тарологията професия) витаят много митове. След това ще развенча някои от тях, което ще ви позволи да научите повече за това какво всъщност правят читателите на таро.

Тарологът в чистата му форма не е екстрасенс.Много хора идват с очакването, че специалистът ще разкаже всичко за тях без никаква информация. Всъщност Тарологът помага при диагностицирането. И за да направи по-точен анализ и прогноза, той трябва да събере анамнеза, също като лекар.

В края на краищата не идвате при лекаря и казвате: „Боли ме стомаха, дайте ми хапче“. Най-вероятно ще ни кажете точно къде ви боли, по кое време ви притеснява най-често, след какви обстоятелства, какъв е характерът на болката и т.н. Освен това лекарят ще ви помоли да вземете тестове. И едва след това той ще направи някои заключения за диагнозата и ще предпише лечение.

Тарологът е същото като лекар. И той не вижда точно през теб (до определени граници естествено). Колкото по-подробна е въвеждащата информация, толкова по-обемен и подробен ще бъде отговорът. В крайна сметка всяка карта се чете по различен начин в различен контекст. Ето защо, ако не сте готови да си сътрудничите, „Битката на екстрасенсите“ е по-подходяща за вас.

Тарологията и магията

Тарологът  не прави заклинания и не комуникира с демони. Мнозина се страхуват да се обърнат към таролозите поради вярата, че картите са уж магически инструмент и всяка магия е грях, а не от Бога и т.н. Различни стереотипи също наливат масло в огъня , като „ще си прецакаш съдбата“ и т.н.

Както вече отбелязах, тарологът е преводач, а преводачите не изискват същности, за да дешифрират символи. Това е същото като да наречеш магьосник човек, който превежда шумерски пиктограми на български. И със същия успех можете да наречете таблицата за умножение магия. Естествено, ние работим сенергии, ноимаме етичен кодекс и сме длъжни да предадем информацията, точно такава каквато е и по подходящият начин. Това обаче не е свързано с черни магии и прочие суеверия.

Тарологът не нанася щети, не прави любовни магии и други подобни неща, които нарушават свободната воля. Той просто познава системата Таро, има логика и въображение и разбира се използва енергията на Вселената.

Тарлог е указател на пътя

Тароистът не решава всички проблеми на клиента, защото не прави избор вместо него и като цяло насърчава човека да поеме отговорност за себе си. Например, той няма да отговаря на въпроси като „трябва ли да се разведа или не“, „трябва ли да напусна или да остана в тази компания“, „да избера този или онзи“. Във въпросите ви трябва да има конкретика за да може да ви се помогне.

Той може да ви каже какво ще се случи, ако направите избор в полза на това и какво ще се случи, ако изберете друга опция. Но последната дума винаги остава за вас.

Тарологът няма да намери мъжа на вашите мечти за вас, а само ще ви каже каква е вероятността да срещнете вашия човек в определеното време и какво да направите, за да се доближите повече до тази среща.

Аз няма да спечеля много пари за вас. Само ще ви помогна да анализирате причините за финансовите ви затруднения и да видите решенията за вас.

Въпросите в тарологията

И така е във всичко. Няма да чуете от таролог, че „в такава и такава година ще забогатеете“ или „след 2 години бракът ви ще се разпадне“. Това пророчество няма смисъл и полза. Компетентният таролог дава само информацията, с която можете да направите нещо. Разбира се, трябва да го направите сами, със собствените си ръце.

Можете да ми зададете следните примерни въпроси:

 1. Как се отнася той/тя с мен? Какво може да крие? Неговите/нейвните намерения?
 2. Какви са перспективите ми за връзка с този мъж/жена?
 3. Как да подобрим отношенията с някого?
 4. Как да направим така, че…?
 5. Каква е причината за проблемите в отношенията ми с човек с тези качества?
 6. Каква е причината за финансовите проблеми? Как да подобря финансовото си положение?
 7. Каква е причината за моята самота?
 8. Какви са перспективите за сключване на брак тази година?
 9. Какви резултати ще получа, ако…? Например: ще отида да уча, ще се преместя в друг град и т.н.
 10. Какви пречки може да има за мен по този въпрос?
 11. Характер на човек, таланти, житейски приоритети и т.н.
 12. Възможно ли е да се избегне нещо и как точно?

Това са само примери за правилни въпроси, които могат да бъдат зададени на таролог като мен.

Таролог Заключение

Кой е четец на таро, таролог или тароист?

Това е специалист, който помага на хората да разберат сложни и объркващи ситуации, да изяснят неяснотите, да подчертаят онези неща, които трудно могат да видят сами поради собствената си ангажираност, вярвания, модели и невъзможност да погледнат нещата отстрани.

Какво е Таро?

По-скоро това е изкуство, което помага да се премахнат „куфарите“ и „скелетите“, които  тежат на подсъзнанието. Има ли смисъл да се критикува изкуството? Защо да твърдим, че картините на Рембранд са обективно по-добри от тези на Ван Гог, а стиховете на Вазов са по-последователни от тези на Гео Милев? Какво от това? В крайна сметка не самият творец осмисля изкуството, а този, който се възхищава на творението.

За сега толкова от мен. С вас беше Иван Ганчев, най-вече таролог. Ако все още имате въпроси, можете да ми пишете на лично.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

Ето едно интересно видео за трейлъра на Таро филмTAROT – Official Trailer (HD)

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ