Таро филм трейлър

Таро филм трейлър, който ще Ви разтърси и ще очаквате филма с нетърпение. Представяне от опитния ни тароист SebeAz – Иван Ганчев.

Таро филм трейлър

Трейлърът на Филмът „Таро” представя една различна и ужасяваща гледна точка към светът на картите Таро

Ето линк към трейлъра на филма Таро – TAROT – Official Trailer (HD)

Таро филм други истории

Виждали сме гадателки и мистици да използват таро карти в страшни или не толкова страшни филми още от времето на филма Човекът вълк. Имаше ги в сериали като „Имало едно време…”, „Блатното чудовище” и други.  До сега филмите никога не са използвали герои или архетипи взети от света на Таро вселената. И още по-специално от Големите Аркани, както е прието да се наричат основните карти от Таро колодите. Тези карти се водят главни не случайно, и те са основа за създаването на оригиналната филмова продукция. А не са случайни, защото това, което те предскажат неизменно ще се случи според принципите и законите на Таро.

Така че вече имаме нещо ново, което е рядко срещано тези дни – оригинална идея за филм на ужасите. И именно това става благодарение на тази продукция в стила както е модерно да се нарича сега – хорър филм. Той е създаден от динамичното дуо от сценарист и режисьор – Спенсър Коен и Ана Халберг, и е с името „Tarot” или „Таро”. И поради тази причина привлече погледа ми. Можете да гледате първият трейлър за Tarot на Sony Pictures тук. Ето накратко за какво става дума във филма Таро:

Таро филм и Законът на Таро

Когато група младежи от един приятелски кръг безразсъдно нарушават светия закон на таро гаданията – никога не използвай колодата на някой друг те непреднамерено освобождават едно безименно зло, затворено досега в прокълнатите карти. (Тук е моментът да спомена, че в действителност наистина съществува такова правило касаещо чистотата на енергията на таро картите и таро гаданията. И той гласи: Не пипай чужди карти без разрешение. Аз позволявам докосване на моите карти, за да може те да усетят енергията му, но задължително ги почиствам, след това.

В интерес на фабулата ще приемем малката промяна в този закон, но предупреждението си остава.)  Един по един те се изправят пред съдбата си и се оказват в състезание със смъртта, за да избягат от бъдещето, предсказано в техните гадания от страшната колода за самите тях. Хората използват таро карти за гадане поне от 15-ти век а вероятно и по – отдавна. Класическият пакет на колодата има някои наистина страшни архетипни образи. В момента има някои доста страшни колоди като Horror tarot например а и не само. Класическата Ридър Уайт често се споменава сред нашите среди, но тя определено не е най – страшната колода, нито е толкова странна.

Картите Таро

Всъщност шокиращото е, че е отнело толкова дълго време на някой да направи страшен филм, базиран на изображения и архетипи като Висшата жрица, Смъртта, Магьосникът, Отшелникът  или Обесеният. Ние можем да се чудим само какви други карти от Големите Аркани ще станат герои за този филм. Кулата и, разбира се, Дяволът ми се иска да вземат участие в него, защото биха били интересни, коя част от тях ще се прояви. А и много други разбира се. А защо не и всички. Защото всяка една изглежда като очевиден избор за страшни аватари, които да мъчат невярващите тийнейджъри.
Таро се озвучава от Хариет Слейтър, Адейн Брадли, Авантика, Ларсен Томпсън и Джейкъб Баталън, който познаваме и като Нед Лийдс от филмите за Спайдър-Мен. Филмът все още няма официален рейтинг, но ще излезе в кината навсякъде на 10 май.

Таро филм – Картите от трейлъра

Сега да разгледаме картите таро участващи в трейлъра:

1. Висшата жрица.

Ако Висшата жрица е тази, която наказва нарушилите правилата на таро, както е и във филма, тя може да се превърне в една сурова и могъща фигура, която пази светите тайни и изисква от тези, които ги нарушават, да си понесат последствията и то с хцялата строгост предвидена от закона на магията. Тя може да бъде изобразена като изпълнител на древни проклятия или като въздаятел на закони, които се отнасят към уважаването на древните практики на таро.

В този контекст Висшата жрица може да играе ролята на зловещ антагонист, който използва своите мистични сили, за да се противопостави на тези, които се опитват да използват таро по неправомерен начин. Тя може да налага тежки проклятия или да изпраща друг да изпълнява нейната воля, за да възстанови реда и баланса в света на таро.

Това може да доста интересно в един филм на ужасите, като се представи един интригуващ сблъсък между героите, които се опитват да преодолеят нейните сили, и Висшата жрица, която се стреми да наложи своите правила и ред.

2. Смъртта.

Картата Таро Смъртта също участва в наказанието на нарушилите закона на таро младежи. Тя става мрачна и безмилостна сила, която въвлича героите в тяхната неминуема съдба. В контекста на филма на ужасите, Смъртта може да бъде представена като надежден символ на края или като носител на тежки и неизбежни последствия за тези, които се опитват да нарушат баланса и законите на таро.

Смъртта може да бъде изобразена като мистериозна фигура, която следи героите и ги преследва, когато те нарушават правилата на таро. Тя може да действа като своеобразен съдия, който прилага наказание върху тези, които са се отклонили от пътя на съдбата и се опитват да избегнат своето предопределение.

3. Отшелникът.

Ако разглеждаме картата „Отшелникът“ в контекста на този филм на ужасите, тя като карта може да е някаква тайнствена фигура или сила, която изолира героите и ги извежда извън тяхната комфортна зона. „Отшелникът“ може да представлява самотата, изолацията и вътрешните демони на героите, които ги преследват. И този архетип ще ги ги изправя пред техните собствени страхове и тайни.

В контекста на филма на ужасите, „Отшелникът“ може да бъде изобразен като загадъчен персонаж или сила. Той привлича героите към забравени или зловещи места, където те трябва да се изправят пред своите собствени демони и противоречия. Той може да бъде причина за изолацията на героите или за тяхната раздяла от външния свят, което ги оставя на милостта на тъмните сили и страхове, които ги обикалят. Отшелникът е свързън с мъдростта а в случая той преследва безумците.

4. Магьосникът

Таро „Магьосникът“, Магът, Фокусникът или Вуду жрецът може да е мистериозна фигура или сила. Той използва магията си за да налага справедливост или неизменните последици върху тези нарушили законите  на таро.

Магьт може да се изобрази като виртуозен и властен магьосник, който се явява пред героите, за да ги изправи предпоследиците от техните прегрешения. Той може да използва своите магически сили, за да налага наказание или да пречи на героите да постигнат своите цели.

Тази карта може да символизира идеята за карма и законът на причинно-следствената връзка. Като героите се сблъскват с последиците от своите действия и са принудени да се изправят пред техните собствени тъмни страни. Те може да бъдат изправени пред избора да платят цената за своите грехове. Или да се опитат да избегнат справедливото възмездие, което ги очаква. Силата е в негови ръце, защото той владее енергиите.

5. Глупакът

В контекста на филма на ужасите, където картата Таро „Глупакът“ или „Шутът“ е използван като архетип и средство за наказване на участниците. Тя може да бъде представена като безразсъден и безотговорен герой. Или сила, която води до нещастни или катастрофални последици за тези, които са нарушили правилата на таро. В случая той е безумният клоун.

Героите във филма може да се сблъскат с последиците от своето безразсъдно действие или небрежност. И да бъдат принудени да се изправят пред ужасни и трагични събития. „Глупакът“ може да представлява идеята за учене чрез опит и грешка. Като героите се изправят пред вътрешните си демони и се борят срещу тъмните си страни. За да преживеят и да се примирят със своите грехове. Но в случаят новото начало характерно за Глупакът им е отказано поради прегрешенията им. Глупакът в негативен аспект показва героите на филма, които реално нарушаван правилата на таро без да се замислят.

6. Обесеният

Въпреки че „Обесеният“ обикновено е свързан с обрати и промени в перспективата, в контекста на филма на ужасите това може да се интерпретира така:
Участниците ще бъдат изправени пред болезнени или ужасяващи промени в техния живот или реалността им. Те може да се чувстват блокирани или затворени. Без никакви възможностите за избягване или освобождаване от тази ситуация. Като се изправят пред вътрешни демони или мрачни истини, които ги мъчат.

„Обесеният“ може да представлява идеята за пожертване или изкупление. Като героите се сблъскват с последиците от своите действия. И се опитват да намерят начини за преодоляване на техните страдания или спасение от своите ужаси. Но дали ще им бъде дадено? Като цяло във филма има заложено едно предупреждение характеро за всеки филм на ужасите от подобен вид. Не си играй с предмети, които не знаеш за какво служат без подходящият човек, който да ти помогне. Или най-добре изобщо не си играй с тях. Типичното за Обесеният , че той може само да наблюдава. И не може нищо да направи освен да се надява горчивата чаша да го отмине преди да е късно.

Очаквайте още новини за Таро филм, който се очаква с нетърпение през месец май 2024 година.

Още полезна информация за Таро карти, може да намерите в интернет.

За връзка с мен, моля използвайте следните КОНТАКТИ